Lighting – Tak tau le…

Aku mmg tak reti sgt la pasal lighting… studio lighting laie la jgn cakap.. walaupon lampu studio Ally ada kat rumah aku, mmg tak penah aku guna…

Baru2 nie, bila boring aku pon kuorkan lampu studio tu.. shoot gmbr anak aku… mula2 tu gmbr mcm kat bawah nie…

setting :
1/250
f2.8
ISO 100
internal flast -2 stops
WB tungsten

lps tu jadik mcm gmbr bawah nie laks…

1/80
f2.2
ISO500
Internal flash -2 stops
WB tungsten

kalau guna setting yg mcm gmbr 1st.. mmg terus gelap gelita…

aku pon tak tau apa yg tak kena… tu yg  konpius tu… mcm mana bole jadik mcm tu… beza yg amat sgt…

sapa2 tau.. tolong beritau sket…

1 Comment

Filed under Photography

One response to “Lighting – Tak tau le…

  1. s41452

    nak komen pun tak regthi…
    saja nak tanya metering guna apa?
    spot ker? center ker?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s