Kilang Arang Kuala Sepetang

Ini adalah antara outing yg telah dirancang dgn Ajis dan Rasdi. Dan terima kasih bebanyak kpd Rasdi yg mengusahakan outing ini sehingga berjaya.
Aku tak tau perasaan dua kawan aku yg lain tu.. tapi perasaan aku hari tu mmg bercampur baur antara gembira dah sedih… gembira sebab dpt shoot menda baru… sedih sebab melihat ada org yg mencari rezeki dgn susah payah…
Layan ja gmbr2 tak seberapa adanya…


Meraut kulit pokok bakau.


Memasukkan batang2 bakau ke dlm dapur untuk dibakar.


Proses mengeluarkan arang dari dapur. Suhu dlm dapur pada waktu tu, mcm dlm sauna.


Menghantar arang utk pembungkusan.


Kembali mengambil arang lagi. Yg separuh bulat tu adalah dapur pembakaran.


Membungkus serpihan arang yg pecah.

6 Comments

Filed under Fotofolio

6 responses to “Kilang Arang Kuala Sepetang

  1. Mean…aku pun gembira + sedih jugak aritu…lebih sedih dari kau sebab aku cuma sebagai pengangkut gear korang…nasib badan lah takde kamera…huhuhu

  2. azmeanaziz

    tu la ajis… timing tak kena laks… tak paa.. nnti kita repeat lain… aku pon mcm tak pueh ati ja ngan hasil tangkapan…

  3. Azmean….cantik gambar….tak pe nanti aku g sana kita buat lagi.

  4. Flareorb

    um askum..abg nak tanya mcm mana buat arang…….
    sent e-mail to as soon as posible

  5. enna

    as’kum… abg yang baik hati… macamana kite nak order arang secara pukal in any factory dlm kos yg minima or any dealer atau terus contact kilang.. and macamana nak contact mereka?

    annlyemiell@yahoo.com

  6. Kursat Demirbuiga

    Sehr gut

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s