Ikan Laga

Ikan laga.. dah lama tak dgr… dulu masa kecik2.. aku ada gaks bela ikan laga nie… gi beli ka kedai ikan dah siap2 dlm botol… harga time tu tak ingat sgt la.. tapi murah jaa…

Baru nie, bila aku pi Rope walk kat B’worth.. ada plak makcik jual ikan laga nie… teruja betul aku dok melangut tgk ikan laga dlm balang2 nie… ada mcm2.. ada yg jenis biasa yg mcm aku penah bela dulu… ada yg ‘luarbiasa’ ngan ekor kembang… lawa la pulak… terasa mcm nak bela jaaa…

dulu nak kena bagi makan nyamuk.. jenuh la pusing satu rumah carik nyamuk… skang nie dah ada makanan dia sendiri… senang cite…

ikut kata makcik tu… ikan laga nie dtg dr Ipoh.. depa ternak kat sana… bole idup dlm 2 thn… harga laks.. yg ekor kembang tu, RM30… yg biasa2 tu dlm RM4-5 jaaa…

Leave a comment

Filed under Fotofolio

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s