Kuala Gula

Balik kpg… boring tak tau nak pi mana… mula nak pi Kuale Kangso.. tapi mcm malas laks nak pi tempat ‘sejarah’ tu… tapi last2 decide nak pi Ban Pecah, ikut jln Kuala Gula…

Dlm perjalanan tu.. terserempak le ngan burung helang yg bertenggek atas tiang letrik… mula2 ter’miss’ burung helang kaler putih.. mmg cantik.. rugi laks rasa tak ngundur keta ari tu.. peh jalan depan sket… jumpa laie helang atas tiang letrik… tapi bukan kaler putih mcm mula2 tadi… helang tu dok tgh nak makan ulor…

Ushar dulu…

Rasa sket…

Sedappp…

ummm….


Kedudukan helang tu, berlatarbelakangkan awan putih… mula2 tu helang jadi underexposure… tak nampak langsung detail… peh tu try up sket… baru la ok… tapi background dah terover expose… tapi lantak le.. sbb yg penting subjek helang tu… CA nampak ketara sgt ngan lens cap ayam nie… bila la nak dpt lens cap itik kaaa.. cap angsa kaa…. ishkk…

Teruskan perjalanan ke Kuala Kurau… kat situ tada subjek yg menarik, kecuali kumbang2 dok menghisap madu kat bunga kaler kuning nie… masa nie.. background langit biru… sgt contrast dgn bunga yg kaler kuning tu.. lighting pon cantik… tapi aku tak dpt gmbr yg aku nak… setakat berpuas hati dgn gmbr nie aje…

Misi nak ke Ban Pecah terpaksa dibatalkan sbb hari nak ujan… maka terpaksa le balik ke Tpg semula…

4 Comments

Filed under Fotofolio

4 responses to “Kuala Gula

  1. s41452

    burung tu lupa kot baca doa makan sebelum “Ushar dulu…”

  2. Bos, lama tak masuk sini… Skali masuk, carik shoutbox dah takdak… Mana pi?

  3. azmeanaziz

    shah… wordpress tak leh bubuh shoutbox kan..?? blogspot yg bole.. penah bubuh dulu.. tapi cam lambat ja nak d/l page… tu yg buang balik..🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s