Trauma lagi…

Semlm baru saja aku saksi insiden yg mengerikan depan mata aku… balik rumah aku jadi mcm aku terlibat dlm kemalangan bulan March dulu… asyik terpikir benda buruk yg bakal berlaku… mcm contoh kalau k/terbang tu terpusing ke arah aku… apa jadi kat aku skang nie..?? mcm mana famili aku nak terima keadaan kalau menda tu berlaku.. ishkk.. semua tu yg buat tak leh nak tido sgt… dan fikiran serabut sket…

Nasib baik ari Isnin aku cuti… aku amik keputusan nak pi street shoot… nak ilangkan sket menda2 buruk yg asyik aku pikirkan…

Lps hntr wife masuk keja… aku terus pi Lebuh Armenian.. dok pusing sorang2 area situ dekat2 2 jam juga…

Dah abih tu… aku pon pusing2 la sblm balik rumah… kemudian terjumpa plak xcident kat dpn kilang Intel… serius juga xcident tu… 5 buah kenderaan terlibat… dan satu keta tu kalau tgk… mmg tak kata ada org bole idup…

Masa aku sampai tu… mangsa masih dok ada dlm keta tu… dan pihak bomba tgh berusaha nak kuorkan org tu… dia masih idup… aku sempat snap beberapa keping….

mmmm… trauma yg kejab tadi dah ilang sket masa buat street shoot… dah datang balik… ishkkk….

6 Comments

Filed under Fotofolio

6 responses to “Trauma lagi…

  1. Trauma? ang kena kuatkan semangat la tu mean…hehehe

  2. Mariana

    Salam… memang x leh nak elak trauma bila penah alami sesuatu yg dasyhat dlm idup mcm apa yg azmean lalui ni… Kalu org tua2 kata kena p buat tetemas… Ntah apa dia, tp mcm p pulih semangat la. Kat mana nak buat, hehehehe sy x tau la plak.. Apa pun kena kuatkan smangat, sentiasa ingat bhw apa yg berlaku, baik atau buruk, ada hikmah disebaliknya…Let bygone be bygone… life must go on… try overcome it by looking forward of what u want to do for the rest of ur life with ur loving family…. Let ur family inspire u and help u to forget the trauma ok… Rajin2 baca Al-Quran… Ubat penenang jiwa terbaik… Insya Allah. See u at my friend wedding this September…

  3. aik 2kpg je? upload la lagi hehehehe

  4. hang dok trauma2 pun boleh buat gambar lagi no…kena trauma selalu la ni…heheheh..

    main lighting la woi tak trauma hahahaha

  5. azmeanaziz

    ajis.. mmg kena kuat semangat laa…
    mariana.. thank u for the kata2 semangat…
    lisa… cukup la 2 keping… takkan nak buka post dlm forum laks.. hehehe..
    jijan… time shoot tu tak trauma… sbb tu bole dok amik gmbr laie… tapi bila dah balik, nak tido mlm.. itu jam baru la start trauma…

    anyway…skang dah ok banyak dr hari tu… walaupon dua ari lps ada mimpi k/terbang terhempas laie… ishkk….

  6. bagusla mean,trauma xble tido pi bt streetshoot,ajak aku len kali,ble la aku tenangkan hg..hahaha..insyaAllah trauma ni lama kelamaan akn pulih,yg penting idup mesti diteruskan,setiap apa yg berlaku dlm idup kita pasti ada sbbnya,dan pengalaman mendewasakan kt,ble bt kt jd lbh baik dr sebelumnya…aku dh update blog aku,dh vacum suma sawang..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s