LIMA 09 : Misi yg kurang berjaya

LIMA 09 dah hampir 2 minggu berakhir… tapi baru skang aku dpt buat entry psl LIMA… maklum le skang musim cuti skolah… mmg bz sket…

Aku gi LIMA thn nie, mmg dgn satu misi… misinya utk shoot gmbr jet yg ada wap air berbentuk kon pd badannya… wap air tu terjadi apabila jet tu dlm proses mengatasi kelajuan bunyi…
Contoh gmbr di sini

misi nie mmg susah… photographer yg dpt gmbr cam tu.. kira mmg bertuah le…

Kesimpulan misi, kurang berjaya sbb tak dpt la gmbr tu.. aku tgk tada pilot yg buat gerakan mcm tu pon… jadi camna aku nak shoot kan..? cuma ada gmbr jet bersama asap yg sikit2 je…

Dlm beratus gmbr yg diambil… aku suka gmbr di bawah nie… semua unsur ada… ada asap, api, jet, awan dan langit biru..

Agak mencabar juga nak shoot jet yg bergerak laju nie… hari pertama aku kat sana, langit berawan.. tada langsung ruang utk langit biru.. jadi gmbr tak berapa elok… cuma boleh buat sket study gerakan jet & enjoy persembahan air show shj… hari ke dua tu baru la ada sket langit biru.. tu pon awan masih banyak, tapi lebih baik dr hari seblmnya…

aku mmg kagum betul ngan keupayaan gerakan jet nie… mmg luar biasa dan membuat aku ‘terkagum’…

Buat isteri tersayang, terima kasih sbb memahami dan memberi sokongan…

1 Comment

Filed under Fotofolio

One response to “LIMA 09 : Misi yg kurang berjaya

  1. sempoi la bro,rugi plak rasanya tak dpt follow hg..kena tunggu 2 thn lagi la nampaknya..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s