Masuk skolah

Masuk thn 2010 nie.. aku spt ibubapa yg lain, sibuk menguruskan anak nak masuk skolah.. kalau sblm nie cuma masuk tadika, tapi thn nie, Irfan masuk darjah 1…

baju skolah dia, tok ayah kat Muar yg sponser, lega le sket aku… yg lelain semua aku beli… dok gaduh sgt nak beg ‘rode’ (roda)… aku pon beli laa.. rupanya.. mmg ramai murid thn 1 yg pakai beg ‘rode’ nie.. ada transformer laa.. barbie le… ben 10 le…. Irfan punya transformers…

Sesi orientasi skolah Irfan diadakan pd ari sabtu 2hb Jan.. aku tak bawak kamera sbb mmg nak tumpukan perhatian segala urusan pendaftaran… tapi aku mmg tak paham le apa2 yg cikgu Irfan cakap.. Irfan nie skolah SJK (C)…

Mcm biasa.. ada la moment2 yg buatkan rasa terkilan tak bawak kamera… spt ada yg nangis tamo masuk kelas.. ada yg selamba.. ada yg seronok… ada yg dok menguap…

Aku cuma bawak kamera pd ari pertama persekolah, 4hb Jan… sempat shoot gmbr anak aku je le…


yg aku tgk Irfan nie… cam seronok ja masuk skolah… mungkin sbb dpt ramai kawan baru kot.. kalau kat rumah tu dia tada kawan langsung… tapi aku plak yg sedih.. yelah… aku rasa sedih sbb dia dah makin besar… tak puas plak tgk dia kecik… ishkk….

2 Comments

Filed under Fotofolio

2 responses to “Masuk skolah

  1. masuk sekolah nie banyak pakai duit…. ragam juga pelbagai…. guru juga pening tengok anak-anak murid. tapi kejayaan anak murid memberi kepuasan kepada insan yang bernama guru…..kerana saya juga guru….

    • azmeanaziz

      ya cikgu.. sy mmg kagum ngan profession cikgu nie.. bukan senang nak bagi org paham time ngajar… dah tu, murid2 pon mcm2 ragam… tetambah yg darjah satu.. terima kasih cikgu…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s