Tae Kwon Do

Kali nie cite psl taekwondo plak… baru2 nie ada pertandingan taekwondo tertutup yg diadakan di sebuah dewan… dewan nie selayaknya utk wedding saja.. sbb pencahayaan dr 2 bijik lampu candelier dan tungsten downlights, mmg membangkitkan mood romantik.. mana le sesuai utk sukan…

ada dua problem bila pencahayaan mcm tu.. pertama white balance… dan kedua shutter speed..

utk WB, tamo cite panjang le.. cuma aku guna kelvin pd setting 2800 ~ 3000.. yg nie je aku rasa ok pon…🙂

Dlm pencahayaan yg kurang mcm tu, shutter speed (SS) mmg slow.. ini bole menyebabkan motion blur pd action taekwondo tu… tak best la kan ada blur kan…?

utk freeze action, kurang2 pon kena lebih dr 1/250… jadi terpaksa le up ISO dan guna aperture terkecil… pon begitu, dgn 135 f2 takleh pi jugak… 50 f1.4 ok le sket, bole le dpt 1/400…


Demo memecahkan papan


“owhhh… main kasar yaa..?”


menantikan keputusan

Nie “cenderahati” yg aku bawak balik..

3 Comments

Filed under Fotofolio

3 responses to “Tae Kwon Do

  1. Pingback: Taekwondo Kicks : Taekwondo Skip Front Kick | taekwondo ITF VN

  2. salam, bila nak buat kelas photo art, syarat migrate ke Canon tak mau la…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s