Photomarathon 2010

Kalau tak silap, Canon telah menganjurkan empat siri photomarathon sblm nie… utk kali nie, photomarathon diadakan di Pulau Pinang…

Rugi rasanya kalau tak join.. yg pertama sbb dibuat dekat ngan tempat aku tinggal.. yg kedua sebagai pengguna Canon tak payah bayar pape… dpt free t-shirt ngan kain tuala laie…

Photomarathon adalah marathon sambil amik gmbr.. hehe.. kena jln jauh beb… sambil2 tu cari gmbr… tapi tada plak termaktub dlm syarat2, peserta kena berjln.. ada ja aku tgk peserta naik keta…

1 tema akan diberikan di setiap check point.. terdpt 3 check point keseluruhan, yg mana jarak setiap satunya agak jauh juga… dlm jarak tu, kita kena le cari gmbr mengikut tema yg diberi…

aku nie mmg jenih tak reti amik gmbr, kalau diberi tajuk… join photomarathon nie pon, suka2 je… ari kejadian tu, aku layan street shoot jaa…

Selalunya, kalau kuor outing, atau travel, aku akan bawak equipment paling sedikit, supaya ringan dan tak memenatkan… paling ringkas yg aku bawak, wide lens dan 135mm sj..

tapi utk photomarathon nie… selain 2 biji lens di atas, aku juga bawak 50mm dan laptop… mula ingat nak bawak flash, tapi tak jadi…

pon begitu, kalau nak dibandingkan dgn org lain, yg aku bawak tu pon dah cukup ringan… sbb ada org lain yg bawak laie bnyk lens, beg besar2… siap ngan tripod besar2 juga… ishkk…

2 Comments

Filed under Fotofolio

2 responses to “Photomarathon 2010

  1. cam best ja…saya pon guna dslr canon…camna nak join photomarathon nie…cantik la gambaq awak amik…

    • azmeanaziz

      tima kasih krn melawat blog sy nie…
      photomarathon nie diadakan sekali je dlm sethn.. saudari kena tunggu thn dpn plak le… rajin2 le check kat website canon malaysia… utk pengguna canon, ianya percuma dan dpt baju laie..🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s