Malakoff Interstate Fellowship Ride 2010

1hb Jan 2011, aku diberi peluang utk shoot Malakoff Interstate Fellowship Ride (MIFR) di bawah bendera Media Prima… diberi vest media prima yg ada logo TV3… dan ikut crew TV3 utk shoot event nie…

Event nie adalah, kayuhan basikal… bermula dari Taman Belia di Pulau Pinang, melalui Nibong Tebal – Serdang – Selama Kedah & Perak – Kulim dan berakhir di Autocity, Juru.

Satu pengalaman yg baru utk shoot MIFR, sbb kita terpaksa bergerak bersama2 peserta… dah le tak tau route dia org mcm mana… background plak yg sentiasa berubah2… tak mcm shoot sport dlm stadium… background confirm tak ubah…

shoot atas kenderaan yg bergerak, mmg agak mencabar… kena kuor dr tingkap utk shoot, dah macam stuntman… nak kena bagi camera steady sbb jln yg tak rata… lps tu kalau berenti utk shoot, jawabnya kena kejar plak le pasukan yg paling dpn utk dptkan angle lain pulak… letih tapi mmg seronok…

tapi yg paling cool dlm semua2 adalah bila pakai vest ada logo TV3… ada keyakinan yg lebih utk shoot… hehe.. dah tu plak… awek2 dok senyum2 je… ada plak mai tanya bila nak kuor kat tv, padahal shoot still photography… “ikut editor la dik…” selamba je aku jawab.. hehe..

antara gmbr2 yg dishoot…

menuruni jambatan Pulau Pinang


makan di check point kedua di Nibong Tebal


budak2 pon join juga…


aku dan bayang2..


sempat menelefon yg tersayang..


dahaga, baiii…


depa tak habaq awai2.. kalau tak bole join..


lambatnya…


videoman Media Prima tgh shoot..


nature calling..


buat sesak je depa nie….


dua.. dua kaki, dua botol, dua roda, dua padel…


bantuan kecemasan…


menuju ke Selama Kedah..


panning di selekoh..


peluh dan reflection..

part yg dukacita, ialah sikap2 pemandu di Pulau Pinang, yg tidak menghiraukan konvoi event ini… walaupon dah ada polis dan marshall, tapi ramai yg ‘pentingkan diri’ dgn tidak memberi laluan…

thanks to adha, ex-TV3..

Leave a comment

Filed under Fotofolio

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s