Catatan perjalanan : Bali (hari ketiga)

Kuta, Taman Ayun, Tanah Lot

Lps blk dr show Lenggong smlm tu.. terus blk chalet.. sblm tido, layan kopi dulu dlm suasana sunyi sepi tenang dan mendamaikan…. hehe..

Esok paginya… bangun awal juga… disbbkan hari ke tiga tu takda plan yg berat… maka kami pon santai2 la sambil pekena sarapan yg disediakan…

Hari ke tiga nie, kami menuju balik ke Kuta… check in hotel di sana pulak…. sampai di Kuta tu awal, dlm pukul 12 t/hari… disbbkan tak boleh check in laie, kami lepak kat pantai Kuta…


Pemandangan ini yg pertama ‘sambut’ kami di Kuta… sedih kesian.. ramai juga peminta sedekah yg tunggu di traffic light, bila lampu merah, depa pi tingkap ke tingkap keta mintak duit.. mujur di negara kita tada sampai tahap mcm tu… itulah berkat pemerintahan “dulu, kini dan selamanya”… kahkahkah…

Aktiviti utama di Pantai Kuta adalah surf board.. ombak agak besar utk mandi manda.. kat situ dpt la tgk telatah mat2 dan minah2 saleh dok belajar main surf board.. depa pon tak pandai tera mana.. tgk dlm tv cam bagus jaa… selain tu, dpt gaks tgk depa berjemur dan menjemur… haha…


Errr… tu Jaws ke tu..


Makcik jual buah…

dr apa yg aku study dr internet, ombak kat Kuta sesuai utk yg baru nak belajar surf je… nak ombak best, kat Uluwatu [Uluwatu dlm plan hari keempat]…

Yelah easy.. cer tgk gmbr bwh nie.. tergolek juga…

lps check in dlm kul 2 lebih, kami bergegas ke Taman Ayun… pon tada apa2 yg menarik sgt… dan sebagai lunch merangkap makan petang, skali laie mkn meggi cup…

Pop Mie inilah yg menjadi makanan rugi kami selama lima hari di Bali..


Angle lain Taman Ayun…

Dah lps puas shoot.. bergegas utk ke Tanah Lot pulak… ikut jln yg Garmin kasik, mmg takleh masuk akal… tapi akhir setelah dikombinasi dgn bertanya arah dgn org tempatan, sampai juga di Tanah Lot…

Misi utama di Tanah Lot nie nak shoot sunset… sib baik la sempat… punya la ramai org kat sini, sampaikan aku terpisah ngan kwn aku… mula2 tu mmg gabra gaks le kan… tapi pikir2.. kalau tak jumpa terus nak pi kat tmpt parking keta ja… yg penting, dptkan gmbr sunset dulu.. hehe..

Kalau pi Tanah Lot, tak dpt gmbr camnie, mmg kena extend la sehari laie… hehe..

sblm pi Tanah Lot nie, aku study sikit ttg angle Tanah Lot melalui gmbr2 di internet.. jadi sampai sana, terus ja aku pi tmpt yg boleh dpt angle mcm tu.. mmg kat situ ramai gaks le photographer duk tunggu…

Dah lepas shoot tu, ditakdirkan jumpa blk ngan kwn aku yg terpisah tadi… kami sambung shoot di kaki kuil Tanah Lot tu pulak…


Penjaga kuil..

Last skali sblm balik, ternampak org tgh memancing…

Dah abis tu, terus blk semula ke Kuta… makan roti ja sblm tido…

Sambung hari keempat

4 Comments

Filed under Fotofolio

4 responses to “Catatan perjalanan : Bali (hari ketiga)

  1. terbaik lahhh sunset tuhh!!!

  2. Mohammad Zaharen Bin Abdul Kadir

    Pemandangan ini yg pertama ‘sambut’ kami di Kuta… sedih kesian.. ramai juga peminta sedekah yg tunggu di traffic light, bila lampu merah, depa pi tingkap ke tingkap keta mintak duit.. mujur di negara kita tada sampai tahap mcm tu… itulah berkat pemerintahan “dulu, kini dan selamanya”… kahkahkah… ,.,,,, maukala hang tak boh kahkahkah .. konfom aku tutup teruih laptop aku …hahaha

  3. nur dalila supah

    pukul brape kene sampai tanah lot nk sempat tengok sunset?

    • azmeanaziz

      kat sana cepat gelap, walaupon waktu sama mcm kat M’sia… kalau tak silap ari tu kito org sampai Tanah Lot dlm kul 5 lebih… kalau nak selesa, pergi awal2 sikit, boleh tgk2 spot nak shoot sunset…🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s