Photography : Angle

Mmmm.. dah lama tak shoot gmbr.. paling last shoot gmbr aiskrim free, tapi belum upload… nnti2 le, lps nie…

entry kali nie adalah perkongsian ilmu, kalau rasa ianya berguna utk anda, gunalah sebaik2nya .. kalau rasa tak berguna, just ignore entry nie..🙂

dlm photography, antara elemen yg penting adalah angle, ataupun sudut pandangan photographer terhadap subjek dia…

kalau salah angle, boleh jadi mcm gmbr bawah nie…

“Bau busuk terbaru”..?? pelik kan…?

tapi kalau kita pusing sikit angle dia… sebenarnya yg di bwh nie…

wooo.. “Anti bakteria & bau busuk dgn teknologi terbaru”… mmm….

nmpk tak perbezaan yg disbbkan oleh angle..??

sbb tu kalau ada subjek, jgn main serbu ja nak shoot… utk save shoot bole la shoot sekeping, tapi lps tu try cari satu angle yg cantik utk subjek tu…

try pusing 360 darjah… pasti ada satu sudut yg menyerlahkan subjek tu dr sudut2 yg lain…

angle nie boleh jadi dr kiri, kanan, depan, belakang, atas dan bawah… kena pandai2 le yee….

aku pon duk belajar2 laie dgn angle nie…

Leave a comment

Filed under Photography

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s