Free ice cream…

Entry kali nie, cite lama… cite masa olimpik 2012 bulan Aug yg lps… baru skang dtg mood nak upload..🙂

Alkisahnya… Baskin Robbins (BR) berjanji utk bagi aiskrim percuma, sekiranya Dato Lee Chong Wei (LCW) berjaya membawa pulang pingat emas pertama utk M’sia…

tetapi, memandangkan sokongan rakyat M’sia yg begitu hebat dan jitu, pihak BR tetap memberi aiskrim percuma, tak kira la dpt emas ka, dpt perak ka atau tak dpt langsung ka…

Aiskrim percuma satu skop yg bernilai lebih kurang RM6 ini, diberi melalui seluruh rangkaian BR diseluruh negara bermula jam 8 mlm hingga jam 10 mlm, pada 8hb Aug 2012… pada masa itu, umat Islam sedang berpuasa…

walaupon pemberian aiskrim percuma nie nmpk mcm simple ja, tapi aku melihat ianya sebagai satu sejarah moden negara…

aku mmg duk agak, rakyat M’sia akan beratur panjang la utk rebut peluang nie… dan mmg best la kalau buat gmbr2 berunsur journalism…

maka aku pon pi le BR dekat2 ngan tmpt aku… yg aku perhatikan, seawal jam 6 ptg org dah start beratur… punya la sanggup…

dan bila dah kul 8 tu, barisan makin panjang.. kagum gaks aku ngan kegigihan rakyat M’sia demi satu skop aiskrim percuma… tapi, kalau tada depa, mmg tada gmbr le.. hehe…

yg aku heran, berita nie mcm tak kuor sgt kat paper atau pon fb, walhal event nie bukan selalu berlaku…

tapi apa2 pon, aku telah berjaya merakamkan satu sejarah..🙂

Leave a comment

Filed under Fotofolio

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s