Super Full Moon

Tah berapa kali dah aku dgr fenomena super full moon nie… dah penah gaks shoot pon seblm nie… tapi, biasa2 ja la, shoot dr rumah…

tapi kali nie, sejak kenal 2-3 org kwn baru yg ‘kaki’ astronomi… depa ajak shoot kat atas Bukit Bendera (Penang Hill)… menarik gak idea tu, kan..?🙂

super full moon kali nie, berlaku dikala M’sia dilanda jerebu… walaupon waktu tu jerebu di Pulau Pinang tak le seteruk di selatan, tapi tempias jerebu tu tetap ada…

mmg dr awal dah tau yg takkan dpt tgk super full moon terbit di ufuk.. tapi peluang utk pengalaman baru takleh dilepaskan begitu saja…

sempat shoot pemandangan Georgetown pada waktu mlm… cantik juga.. kalau tada jerebu, mesti lagi cantik…


Cahaya bulan terpantul di selat antara Georgetown dan Butterworth..


Super full moon yg dah tinggi di atas Pulau Pinang… filter biru gradient digunakan dlm gmbr nie…


pucuk tumbuhan berlatarbelakangkan super full moon…


gmbr ini telah dimanipulate utk kegunaan sendiri… gmbr seperti inilah yg ingin dirakam.. tapi apakan daya…

lps nie rasanya nak shoot sunrise dr Bukit Bendera pulak le…

2 Comments

Filed under Fotofolio

2 responses to “Super Full Moon

  1. Teringin kalau boleh buat macam gambaq edit yg last tu….!

    • azmeanaziz

      tu laa.. sy pon teringin dan dah lama plan nk dptkan gmbr mcm tu… mungkin kali nie takda rezeki kot, cuba lagi nnti…
      utk pengubat kedukaan, kena edit le.. hehe…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s