Tag Archives: Sekolah

Island Safari pt2 : Human Interest

Terdpt 5 pulau dlm trip island safari nie… Gusungan, Mabul, Maiga, Bodgaya dan Bohey Dulang…

Pulau Gusungan…
Otw ke Mabul, singgah kejab ja kat pulau nie… pulau tu kecik ja, ada lebih kurang 3-4 batang pokok, dan lebih kurang 10 buah rumah sj…


Tengah menyusu anak…


bedak sejuk… identiti wanita Palaoh…


Mak yg menyusu anak tadi… menerima ole2 dr tanah besar…

Pulau Mabul…
mlm pertama di pulau Mabul, terkena tempias ribut dr Pilipina… bergoyang chalet atas air yg kita org duduk…


Awan mendung bawak hujan…


atok nie masak air guna kayu api… rasanya gmbr nie aku sorang ja yg ada… sbb photog2 lain tak bangun tido lg.. hihi..


Terpengaruh dgn org yg suka tunjuk jari 1…


Cucu ngan atok… atok depa bukak kedai jual cenderamata…


rambut kaler semulajadi.. tak payah nk pi saloon…


mcm comel jee… mcm comel jee…


my favorite… manis je senyuman dia…

Pulau Maiga…
Terletak di utara Semporna… berjiran dgn pulau Bodgaya dan beberapa pulau lain.. dr pulau nie, boleh nmpk bukit bukau di kwsn Lahat Datu…


Pulau nie takda sekolah.. budak2 nie main dr pagi sampai ptg..


budak darat blk rmh naik beskal atau motor.. depa blk rumah naik sampan…


lagi bedak sejuk dlm versi hitam putih…


jelingan marah, sbb amik gmbr depa tgh basuh baju…


main.. main jugak… adik tetap kena jaga…


bedak sejuk lagiii..

Pulau Bodgaya…
Kat sini terletak perkampungan air Bajau Laut…

Kayuh blk rumah… depa guna jam matahari.. hihi..


bedak sejuk dan lendir dr hidung…


taman permainan depa…


Atok dan cucu.. si cucu menangis sbb dia tak dpt gula2…


maximun load, sorang terpaksa berkorban…


tak payah life jacket pon…

Leave a comment

Filed under Fotofolio

Indonesia : Orangnya

Tak terlalu lambat utk ucapkan selamat berpuasa.. dan tak terlalu awal nak ucapkan selamat berhari raya.. 🙂

spt dijanjikan dlm post sblm nie… entry nie adalah khusus utk potret dan wajah2 Indonesia…

Budak skolah… jln 3-4km utk ke skolah..

Tok nie, jln pon bongkok.. tapi kuat laie..

Peniaga

Petani

Budak-budak

ok.. lps nie, pacu jawi plak… tungguuu..

2 Comments

Filed under Fotofolio

Masuk skolah

Masuk thn 2010 nie.. aku spt ibubapa yg lain, sibuk menguruskan anak nak masuk skolah.. kalau sblm nie cuma masuk tadika, tapi thn nie, Irfan masuk darjah 1…

baju skolah dia, tok ayah kat Muar yg sponser, lega le sket aku… yg lelain semua aku beli… dok gaduh sgt nak beg ‘rode’ (roda)… aku pon beli laa.. rupanya.. mmg ramai murid thn 1 yg pakai beg ‘rode’ nie.. ada transformer laa.. barbie le… ben 10 le…. Irfan punya transformers…

Sesi orientasi skolah Irfan diadakan pd ari sabtu 2hb Jan.. aku tak bawak kamera sbb mmg nak tumpukan perhatian segala urusan pendaftaran… tapi aku mmg tak paham le apa2 yg cikgu Irfan cakap.. Irfan nie skolah SJK (C)…

Mcm biasa.. ada la moment2 yg buatkan rasa terkilan tak bawak kamera… spt ada yg nangis tamo masuk kelas.. ada yg selamba.. ada yg seronok… ada yg dok menguap…

Aku cuma bawak kamera pd ari pertama persekolah, 4hb Jan… sempat shoot gmbr anak aku je le…


yg aku tgk Irfan nie… cam seronok ja masuk skolah… mungkin sbb dpt ramai kawan baru kot.. kalau kat rumah tu dia tada kawan langsung… tapi aku plak yg sedih.. yelah… aku rasa sedih sbb dia dah makin besar… tak puas plak tgk dia kecik… ishkk….

2 Comments

Filed under Fotofolio